Jadłospis przedszkola

01-05.02.2021Animowany brokuł

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek 01.02


Kakao na mleku,
bułka grahamka z masłem, kiełbasa żywiecka, dżem niskosłodzony z czarnej porzeczki, pomidor
herbata z miodem i cytryną
(Gl,Ml,S)*


Zupa krupnik jaglany z ziemniakami z natka pietruszki
(wywar mięsno - warzywny)
Leczo z kurczakiem, cukinią, papryką z ryżem jaśminowym
kompot owocowy
(S,Gl,J)


Kisiel wiśniowy,
ciastka owsiane,
jabłko
herbata cytrynowo - grejpfrutowa niskosłodzona

Wtorek 02.02 Płatki owsiane na mleku,
pieczywo mieszane z masłem,
pasta rybna z makreli, ogórek świeży, miód
herbata niskosłodzona z cytryną (Gl,Ml,R)


Zupa jarzynowa z ryżem
(wywar mięsno - warzywny)
Pieczeń rzymska
Ziemniaki
fasolka szparagowa na ciepło z masłem i bułką tartą
Kompot owocowy
(S,Gl,J)

Drożdżówka z jabłkiem
winogrono
Herbata miętowa z cytryną niskosłodzona
(Gl)

 Środa 03.02

Kluski lane na mleku,
Chleb sitek z masłem,
Pasztet staropolski (wyrób własny), dżem truskawkowy niskosłodzony
Ogórek kiszony,
Herbata niskosłodzona z cytryną
(Gl,Ml,J)

Zupa z czerwonej soczewicy
(wywar wołowo-drobiowo-warzywny)
Makaron spagetti bolognese
Kompot
(S,Gl,Ml,J)

Zupa z czerwonej soczewicy
(wywar wołowo-drobiowo-warzywny)
Makaron spagetti bolognese
Kompot
(S,Gl,Ml,J)

Czwartek 04.02

Kakao na mleku,
Grahamka z masłem,
Jajko gotowane ½
Szynka wiejska, pomidor
Herbata z miodem i cytryną
(S,Ml,Gl)

Zupa rosół z makaronem (nitki Goliard) i koperkiem
(wywar wołowo-drobiowo - warzywny)
Kurczak pieczony,
ziemniaki
Surówka jabłka i pora ze śmietaną 12%
Kompot owocowy
(Gl,S,J,Ml)

Chałka z masłem i miodem
mandarynka
Herbata malinowa b/c
(Gl,Ml)

Piątek 05.02


Płatki kukurydziane na mleku,
Pieczywo mieszane z masłem,
Ser żółty, miód,
Pomidor,
Herbata niskosłodzona z cytryną
(Gl,Ml)


Zupa szczawiowa z ziemniakami
(wywar mięsno - warzywny)
Pierogi z serem i polewą jogurtową
Brzoskwinia w syropie
(S,Gl,Ml,J)
Kompot owocowy

Ciasto babka piaskowa
(wyrób własny),
Sok wyciskany z jabłka b/c
Herbata zimowa
(Gl,J)

 

 * skrót alergenu występującego w potrawie, pełna nazwa alergenu znajduje się w tabeli „ Oznaczenia alergenów”

 

Oznaczenia alergenów - plik do pobrania.

 

Życzymy smacznego :)

 

08-12.02.2021Animowany brokuł

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
 Poniedziałek 08.02

Płatki ryżowe na mleku,
Chleb razowy z masłem,
Pasta pomidorowa,
Dżem morelowy niskosłodzony,
sałata,
herbata niskosłodzona z cytryną  (Gl,Ml)*

Zupa kapuśniak z ziemniakami i natką pietruszki
(wywar mięsno-warzywny)
Pulpet w sosie pomidorowym
Kasza bulgur
surówka colesław
kompot owocowy
(S,Gl,J,Ml)

Budyń waniliowy niskosłodzony,
jabłko,
herbata truskawkowa b/c
(Ml)
Wtorek 09.02 Kawa zbożowa na mleku,
bułka grahamka z masłem, ser żółty, paprykarz (wyrób własny) ogórek,
herbata z miodem i cytryną
(Gl,Ml,R)
Zupa pomidorowa z makaronem muszelki
(wywar mięsno – warzywny)
Krokiety z mięsem
Surówka z ogórka kiszonego i zielonego groszku
kompot owocowy
(S,Gl,Ml,J)

Rogal z masłem
gruszka
Herbata miętowa z cukrem trzcinowym
(Gl,S,Ml)

 Środa 10.02


Płatki jaglane na mleku,
Chleb sitek z masłem,
Pasztet staropolski (wyrób własny), dżem wiśniowy pomidor
Herbata z miodem i cytryną
(Ml,Gl)

Krem pieczarkowy z zacierkami
(wywar mięsno - warzywny)
Filet z piersi kurczaka
Ziemniaki
Brukselka z bułką i masłem
Kompot owocowy
(S,Gl,J)

Jogurt brzoskwiniowy (wyrób własny)
biszkopty
banan
Herbata rumianek z cukrem trzcinowym
(Gl,Ml)

 Czwartek 11.02

Kakao na mleku,
Chleb wiejski z masłem,
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem,
papryka
dżem truskawkowy niskosłodzony,
Herbata z miodem i cytryną
(Ml,Gl,J)

Zupa grochowa z majerankiem
(wywar mięsno-warzywny)
Kopytka różowe (z burakiem) polane masełkiem i bułką
Surówka z marchewki i jabłka ze smietaną 12%
Kompot owocowy
(S,Gl,J,Ml)

Pączek
winogrono
Herbata miętowa niskosłodzona

Piątek 12.02

Płatki jęczmienne na mleku,
Pieczywo pełnoziarniste z masłem,
Twarożek ze szczypiorkiem ,
pomidor, powidła śliwkowe,
Herbata niskosłodzona z cytryną
(J,Gl,Ml)

Zupa barszcz biały z majerankiem
(wywar mięsno-warzywny)
Kotlet rybny
Ziemniaki
Surówka z kiszonej kapusty
Kompot owocowy
(Ml,J,R,Gl,S)

Ciasto marchewkowe (wyrób własny)
mandarynka
Herbata zimowa z miodem
(Gl)

 

 * skrót alergenu występującego w potrawie, pełna nazwa alergenu znajduje się w tabeli „ Oznaczenia alergenów”

 

Oznaczenia alergenów - plik do pobrania.

 

Życzymy smacznego :)

 

15-19.02.2021Animowany brokuł

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
 Poniedziałek 15.02

Kakao na mleku,
bułka grahamka z masłem, kiełbasa krakowska, dżem truskawkowy, pomidor
herbata z miodem i cytryną
(Gl,Ml,Sj)*

Zupa barszcz czerwony
(wywar mięsno – warzywny)
Potrawka drobiowa
Ryż jaśminowy
Kompot owocowy
(S,Gl,Ml)

Galaretka pomarańczowa, pieczywo wieloziarniste WAZA,
Jabłko
herbata truskawkowa b/c
(Gl)
Wtorek 16.02 Płatki jęczmienne na mleku,
Pieczywo mieszane z masłem,
Serek homogenizowany (wyrób własny),
Papryka czerwona,
powidła śliwkowe,
Herbata niskosłodzona z cytryną
(Gl,Ml)

Zupa rosół z makaronem
(wywar drobiowo-wołowo-warzywny)
Kotlet schabowy
Ziemniaki
Surówka z kapusty pekińskiej
kompot owocowy
(S,Gl,J)

Bułka z budyniem
winogrono,
Herbata truskawkowa niskosłodzona
(Gl,Ml)

 Środa 17.02

Płatki ryżowe na mleku,
Chleb sitek z masłem,
pasta jajeczna ze szczypiorkiem,
ogórek, miód
herbata niskosłodzona z cytryną (Gl,Ml,J)

Zupa kapuśniak z białej kapusty koperkiem
(wywar mięsno – warzywny)
Naleśniki z serem i polewą jogurtową, brzoskwinia w syropie
Kompot owocowy
(S,Gl,J,Ml)

Grahamka z masłem, szynką wiejską i sałatą,
mandarynka
Herbata miętowa z cukrem trzcinowym
(Gl,J,Ml)

 Czwartek 18.02

Kakao na mleku,
Grahamka z masłem,
Pasztet staropolski (wyrób własny , ogórek kiszony, dżem brzoskwiniowy
Herbata z miodem i cytryną
(S,Ml,Gl)

Zupa jarzynowa z natka pietruszki
(wywar mięsno – warzywny)
Pulpet z indyka w pomidorowym
Kasza bulgur
Surówka z czerwonej kapusty (S,Gl,J)
Kompot owocowy

Kasza manna z sokiem truskawkowym
gruszka
Herbata rumiankowa b/c
(Gl,Ml)

Piątek 19.02


Płatki kukurydziane na mleku,
Pieczywo mieszane z masłem,
Ser żółty, miód,
Pomidor,
Herbata niskosłodzona z cytryną
(Gl,Ml)

Zupa krupnik jęczmienny z natką pietruszki
(wywar mięsno – warzywny)
Zapiekanka makaronowo-warzywna z żółtym serem
(Ml,J,Gl)
Kompot owocowy

Strucla z serem
pomarańcza
Herbata niskosłodzona z dzikiej róży
(Gl,Ml,J)

 

 * skrót alergenu występującego w potrawie, pełna nazwa alergenu znajduje się w tabeli „ Oznaczenia alergenów”

 

Oznaczenia alergenów - plik do pobrania.

 

Życzymy smacznego :)

 

22-26.02.2021Animowany brokuł

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
 Poniedziałek 22.02

Płatki owsiane na mleku,
Chleb wiejski z masłem,
Pasta twarogowa ze szczypiorkiem,
pomidor
dżem morelowy niskosłodzony,
herbata niskosłodzona z cytryną (RGl,Ml)*

Zupa barszcz biały z majerankiem,
(wywar mięsno – warzywny)
Pizza z szynką (wyrób własny)
(S,Gl,J,Ml)
kompot owocowy

Budyń czekoladowy,
Ciastko Bell Vita
Sok wyciskany z jabłka b/c
Herbata rumiankowa niskosłodzona (Ml,Gl)
Wtorek 23.02 Kawa zbożowa na mleku,
bułka grahamka z masłem, szynka wiejska, miód, ogórek kiszony,
herbata z miodem i cytryną
(Gl,Ml,S)
Zupa marchewkowa z kaszą manną i koperkiem
(wywar mięsno – warzywny)
Kotlet mielony
Ziemniaki
Buraczki na ciepło
kompot owocowy,
(S,Gl,J)

Kisiel truskawkowy, chrupki kukurydziane
banan
Herbata miętowa z cukrem trzcinowym
(Gl,J)

 Środa 24.02


Płatki jaglane na mleku,
Chleb razowy z masłem,
pasta pomidorowa, dżem wiśniowy niskosłodzony
sałata,
Herbata z miodem i cytryną
(S,Ml,Gl)

Zupa szczawiowa,
(wywar mięsno – warzywny)
Krokiety z mięsem i kapustą
Surówka z marchewki i ogórka kiszonego
kompot owocowy
(S,Gl,Ml)

Grahamka z masłem serem żółtym i ogórkiem
mandarynka
Herbata rumianek z cukrem trzcinowym
(Gl,Ml,S)

 Czwartek 25.02

Kakao na mleku,
Chleb sitek z masłem,
Pasztet staropolski (wyrób własny), pomidor, dżem truskawkowy
Herbata niskosłodzona z cytryną
(S,Gl,Ml)

Zupa ogórkowa z ziemniakami
(wywar mięsno – warzywny)
Pierś z kurczaka w sosie własnym
Kasza jęczmienna
Surówka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka, papryki i sosu winegrette
Kompot owocowy
(S,Gl,Ml)

Jogurt naturalny z brzoskwinią (wyrób własny),
Ciastka owsiane,
jabłko
herbata cytrynowo - grejpfrutowa niskosłodzona
(Ml,Gl)

Piątek 26.02

Zacierka na mleku,
Pieczywo pełnoziarniste z masłem,
Jajko gotowane,
miód,
szczypiorek
Herbata niskosłodzona z cytryną
(J,Gl,Ml)

Zupa pomidorowa z ryżem
(wywar mięsno – warzywny)
Kotlet mielony z morszczuka
Ziemniaki,
Surówka z kiszonej kapusty
(S,Gl,J,Ml,R)
Kompot owocowy

Ciasto marchewkowe
(wyrób własny),
jabłko
Herbata niskosłodzona z dzikiej róży
(Gl)

 

Informacje dodatkowe

  • Ilości cukru, soli, oraz składniki, z których przygotowywane są potrawy zgodne są z aktualnym Rozporządzeniem Ministerstwa Zdrowia o żywieniu zbiorowym dzieci.
  • Kompot owocowy przygotowywany jest ze świeżych jabłek oraz z mrożonych owoców Mieszanki kompotowej - truskawka, malina, śliwka bez pestki, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia, rabarbar, agrest. Słodzony jest cukrem trzcinowym.

 

 

Koszyk

Usługi gastronomiczne Krzysztof Marczewski
Ul. Kobyłkowska 11
05-200 Wołomin

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.