Jadłospis przedszkola

15.03 – 19.03.2021

Animowany brokuł

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek 15.03


Płatki jaglane na mleku,
pieczywo mieszane z masłem,
pasta z tuńczykiem i jajkiem i szczypiorkiem,
pomidor, miód,
herbata niskosłodzona z cytryną
(Gl,Ml,J,R)*


Zupa szczawiowa
(wywar mięsno - warzywny)
Gulasz drobiowy z warzywami (brokuł, kalafior, marchewka)
Ryż dziki
kompot owocowy,
(S,Gl,Ml)


Budyń czekoladowy niskosłodzony,
Jabłko,
herbata malinowa b/c
(Ml)

Wtorek 16.03 Kawa zbożowa na mleku,
bułka grahamka z masłem, Szynka wiejska , dżem z wiśni, ogórek świeży
herbata z miodem i cytryną
(Gl,Ml,Sj)


Zupa żurek z jajkiem, majerankiem i chrzanem
(wywar mięsno - warzywny)
Zapiekanka warzywna (kalafior, brokuł, marchewka) z serem mozarella
kompot owocowy
(S,Gl,Ml,J)

Jogurt naturalny z musli
banan
Herbata miętowa z cukrem trzcinowym
(Ml)

 Środa 17.03

Płatki żytnie na mleku,
Chleb sitek z masłem,
Kiełbasa krakowska, ser żółty
Sałata
Herbata niskosłodzona z cytryną
(Sj,Gl,Ml)

Zupa rosół z makaronem i natką pietruszki
(wywar drobiowo - warzyw)
Kotlet schabowy
Ziemniaki
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
Kompot owocowy
(S,Gl,J, Ml)

Bułka z miodem
gruszka
Herbata rumianek z cukrem trzcinowym
(Gl)

Czwartek 18.03

Kakao na mleku,
grahamka z masłem,
pasztet staropolski drobiowy,
Ogórek kiszony
Herbata z miodem i cytryną
(J,Ml,Gl)

Zupa pomidorowa z ryżem
(wywar mięsno - warzywny)
Kolorowy kociołek – indyk, cebula, cukinia, fasola szparagowa, dynia.
Kasza gryczana
(S,Gl,Ml)

Ciasto babka piaskowa (wyrób własny)
mandarynka
Herbata zimowa
(Gl,J)

Piątek 19.03


Płatki owsiane na mleku,
Pieczywo pełnoziarniste z masłem,
Paprykarz (wyrób własny),
rzodkiewka, miód
Herbata niskosłodzona z cytryną
(R,Gl,Ml)


Zupa ogórkowa z ziemniakami
(wywar mięsno - warzywny)
Naleśniki z serem (niskosłodzone) z polewą jogurtowo-truskawkową
(S,Gl,J,Ml)

Galaretka brzoskwiniowa ,
Biszkopty
winogrono
Herbata niskosłodzona z dzikiej róży
(Gl)

 

 * skrót alergenu występującego w potrawie, pełna nazwa alergenu znajduje się w tabeli „ Oznaczenia alergenów”

 

Oznaczenia alergenów - plik do pobrania.

 

Życzymy smacznego :)

 

22.03-26.03.2021

Animowany brokuł

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
 Poniedziałek 22.03

Płatki kukurydziane na mleku
pieczywo mieszane z masłem,
ser biały ze szczypiorkiem,
papryka, miód
herbata niskosłodzona z cytryną
(Gl,Ml)*

Zupa grochowa z majerankiem i białą kiełbasą
(wywar mięsno - warzywny)
Makaron kolorowy z białym serem i polewą jogurtowo-brzoskwiniową
(S,Gl,Ml,J)

Kasza manna z sokiem malinowym , jabłko,
herbata cytrynowo - grejpfrutowa niskosłodzona
(Ml,Gl)
Wtorek 23.03 Kakao na mleku,
bułka grahamka z masłem, kiełbasa żywiecka, ser żółty, pomidor
herbata z miodem i cytryną
(Gl,Ml,S)
Zupa zacierkowa z koperkiem
(wywar mięsno - warzywny)
Kotlet mielony wieprzowy
Ziemniaki z wody
Surówka z buraczków z oliwą z oliwek
kompot owocowy
(S,Gl,J)

Bułka wrocławska z masłem i serkiem homogenizowanym (wyrób własny)
mandarynka
Herbata truskawkowa niskosłodzona
(Ml,Gl,Sj)

 Środa 24.03


Płatki jęczmienne na mleku,
Chleb sitek z masłem,
Pasztet staropolski (wyrób własny) Ogórek, dżem truskawkowy
Herbata niskosłodzona z cytryną
(S,Gl,Ml)

Zupa pomidorowa z makaronem muszelki
(wywar mięsno - warzywny)
Gulasz z szynki
Kasza pęczak
Surówka z białej kapusty, cebuli i marchewki
(S,Gl,J,Ml)
Kompot owocowy

Kisiel morelowy, ciastko owsiane,
banan
Herbata miętowa z cukrem trzcinowym
(Gl)

 Czwartek 25.03

Kakao na mleku,
Grahamka z masłem,
Jajko gotowane,
miód, pomidor
Herbata z miodem i cytryną
(S,Ml,Gl)

Zupa barszcz ukraiński zabielany,
(wywar mięsno - warzywny)
krokiety z mięsem
Surówka z kiszonego ogórka, zielonego, groszku, cebuli i oliwy
kompot owocowy
(S,Gl,J,Ml)
Kompot owocowy

Kajzerka z masłem, szynka wiejską i sałatą
gruszka,
Herbata malinowa b/c
(Gl,Sj)

Piątek 26.03

Zacierka na mleku,
Pieczywo mieszane z masłem,
Pasta pomidorowa, dżem z czarnej porzeczki
Ogórek świeży,
Herbata niskosłodzona z cytryną
(R,Gl,Ml)

Zupa kalafiorowa zabielana z koperkiem
(wywar mięsno - warzywny)
Kotlet rybny
Ziemniaki,
Surówka z kiszonej kapusty
(S,Gl,J,R,Ml)
Kompot owocowy

Ciasto marchewkowe (wyrób własny)
pomarańcza
Herbata niskosłodzona z dzikiej róży
(Gl,J)

 

 * skrót alergenu występującego w potrawie, pełna nazwa alergenu znajduje się w tabeli „ Oznaczenia alergenów”

 

Oznaczenia alergenów - plik do pobrania.

 

Życzymy smacznego :)

 

15-19.02.2021

Animowany brokuł

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
 Poniedziałek 15.02

Kakao na mleku,
bułka grahamka z masłem, kiełbasa krakowska, dżem truskawkowy, pomidor
herbata z miodem i cytryną
(Gl,Ml,Sj)*

Zupa barszcz czerwony
(wywar mięsno – warzywny)
Potrawka drobiowa
Ryż jaśminowy
Kompot owocowy
(S,Gl,Ml)

Galaretka pomarańczowa, pieczywo wieloziarniste WAZA,
Jabłko
herbata truskawkowa b/c
(Gl)
Wtorek 16.02 Płatki jęczmienne na mleku,
Pieczywo mieszane z masłem,
Serek homogenizowany (wyrób własny),
Papryka czerwona,
powidła śliwkowe,
Herbata niskosłodzona z cytryną
(Gl,Ml)

Zupa rosół z makaronem
(wywar drobiowo-wołowo-warzywny)
Kotlet schabowy
Ziemniaki
Surówka z kapusty pekińskiej
kompot owocowy
(S,Gl,J)

Bułka z budyniem
winogrono,
Herbata truskawkowa niskosłodzona
(Gl,Ml)

 Środa 17.02

Płatki ryżowe na mleku,
Chleb sitek z masłem,
pasta jajeczna ze szczypiorkiem,
ogórek, miód
herbata niskosłodzona z cytryną (Gl,Ml,J)

Zupa kapuśniak z białej kapusty koperkiem
(wywar mięsno – warzywny)
Naleśniki z serem i polewą jogurtową, brzoskwinia w syropie
Kompot owocowy
(S,Gl,J,Ml)

Grahamka z masłem, szynką wiejską i sałatą,
mandarynka
Herbata miętowa z cukrem trzcinowym
(Gl,J,Ml)

 Czwartek 18.02

Kakao na mleku,
Grahamka z masłem,
Pasztet staropolski (wyrób własny , ogórek kiszony, dżem brzoskwiniowy
Herbata z miodem i cytryną
(S,Ml,Gl)

Zupa jarzynowa z natka pietruszki
(wywar mięsno – warzywny)
Pulpet z indyka w pomidorowym
Kasza bulgur
Surówka z czerwonej kapusty (S,Gl,J)
Kompot owocowy

Kasza manna z sokiem truskawkowym
gruszka
Herbata rumiankowa b/c
(Gl,Ml)

Piątek 19.02


Płatki kukurydziane na mleku,
Pieczywo mieszane z masłem,
Ser żółty, miód,
Pomidor,
Herbata niskosłodzona z cytryną
(Gl,Ml)

Zupa krupnik jęczmienny z natką pietruszki
(wywar mięsno – warzywny)
Zapiekanka makaronowo-warzywna z żółtym serem
(Ml,J,Gl)
Kompot owocowy

Strucla z serem
pomarańcza
Herbata niskosłodzona z dzikiej róży
(Gl,Ml,J)

 

 * skrót alergenu występującego w potrawie, pełna nazwa alergenu znajduje się w tabeli „ Oznaczenia alergenów”

 

Oznaczenia alergenów - plik do pobrania.

 

Życzymy smacznego :)

 

22-26.02.2021

Animowany brokuł

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
 Poniedziałek 22.02

Płatki owsiane na mleku,
Chleb wiejski z masłem,
Pasta twarogowa ze szczypiorkiem,
pomidor
dżem morelowy niskosłodzony,
herbata niskosłodzona z cytryną (RGl,Ml)*

Zupa barszcz biały z majerankiem,
(wywar mięsno – warzywny)
Pizza z szynką (wyrób własny)
(S,Gl,J,Ml)
kompot owocowy

Budyń czekoladowy,
Ciastko Bell Vita
Sok wyciskany z jabłka b/c
Herbata rumiankowa niskosłodzona (Ml,Gl)
Wtorek 23.02 Kawa zbożowa na mleku,
bułka grahamka z masłem, szynka wiejska, miód, ogórek kiszony,
herbata z miodem i cytryną
(Gl,Ml,S)
Zupa marchewkowa z kaszą manną i koperkiem
(wywar mięsno – warzywny)
Kotlet mielony
Ziemniaki
Buraczki na ciepło
kompot owocowy,
(S,Gl,J)

Kisiel truskawkowy, chrupki kukurydziane
banan
Herbata miętowa z cukrem trzcinowym
(Gl,J)

 Środa 24.02


Płatki jaglane na mleku,
Chleb razowy z masłem,
pasta pomidorowa, dżem wiśniowy niskosłodzony
sałata,
Herbata z miodem i cytryną
(S,Ml,Gl)

Zupa szczawiowa,
(wywar mięsno – warzywny)
Krokiety z mięsem i kapustą
Surówka z marchewki i ogórka kiszonego
kompot owocowy
(S,Gl,Ml)

Grahamka z masłem serem żółtym i ogórkiem
mandarynka
Herbata rumianek z cukrem trzcinowym
(Gl,Ml,S)

 Czwartek 25.02

Kakao na mleku,
Chleb sitek z masłem,
Pasztet staropolski (wyrób własny), pomidor, dżem truskawkowy
Herbata niskosłodzona z cytryną
(S,Gl,Ml)

Zupa ogórkowa z ziemniakami
(wywar mięsno – warzywny)
Pierś z kurczaka w sosie własnym
Kasza jęczmienna
Surówka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka, papryki i sosu winegrette
Kompot owocowy
(S,Gl,Ml)

Jogurt naturalny z brzoskwinią (wyrób własny),
Ciastka owsiane,
jabłko
herbata cytrynowo - grejpfrutowa niskosłodzona
(Ml,Gl)

Piątek 26.02

Zacierka na mleku,
Pieczywo pełnoziarniste z masłem,
Jajko gotowane,
miód,
szczypiorek
Herbata niskosłodzona z cytryną
(J,Gl,Ml)

Zupa pomidorowa z ryżem
(wywar mięsno – warzywny)
Kotlet mielony z morszczuka
Ziemniaki,
Surówka z kiszonej kapusty
(S,Gl,J,Ml,R)
Kompot owocowy

Ciasto marchewkowe
(wyrób własny),
jabłko
Herbata niskosłodzona z dzikiej róży
(Gl)

 

Informacje dodatkowe

  • Ilości cukru, soli, oraz składniki, z których przygotowywane są potrawy zgodne są z aktualnym Rozporządzeniem Ministerstwa Zdrowia o żywieniu zbiorowym dzieci.
  • Kompot owocowy przygotowywany jest ze świeżych jabłek oraz z mrożonych owoców Mieszanki kompotowej - truskawka, malina, śliwka bez pestki, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia, rabarbar, agrest. Słodzony jest cukrem trzcinowym.

 

 

Koszyk

Usługi gastronomiczne Krzysztof Marczewski
Ul. Kobyłkowska 11
05-200 Wołomin

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.